restauracja

przesteń, przyjemność, wyborna kuchnia -> specjalnie dla Ciebie

rezerwacja telefoniczna: +48 74 811 92 00
Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z oferty naszej hotelowej restauracji. Już od godziny 7:00 dostępne jest śniadanie w formie bufetu szwedzkiego. Od godziny 10:00 w restauracji polecamy dania kuchni polskiej i europejskiej.

Nad jakością i estetyką potraw czuwa szef kuchni, który starannie komponuje menu dbając o wybór najlepszych składników. W karcie znajdziecie Państwo dania sezonowe, regionalne oraz popularne potrawy i desery najchętniej wybierane przez naszych Gości. Menu uzupełnia idealnie dopasowana karta win i drinków.

Restauracja hotelu Metro View to przede wszystkim ludzie, którzy ją tworzą. Począwszy od świetnych profesjonalistów stuki kulinarnej, poprzez kierownictwo gastronomii, a na rewelacyjnym serwisie skończywszy.Najważniejszym dla nas jest, aby Państwo nie tylko rozkoszowali się smakiem potraw i wyselekcjonowanych win, ale również w przemiłej,

ciepłej atmosferze spędzali u nas czas.

Gwarancja Jakości

Podstawę naszego menu stanowią smaki tradycyjnej polskiej kuchni, których przepisy stworzyliśmy na bazie wieloletnich doświadczeń. Naszą ideą jest serwowanie dań ze świeżych  produktów oraz jaj pochodzących od kur karmionych wyłącznie zbożem i kukurydzą.

Jaja trafiają do nas bezpośrednio od Rolnika.

Potrawy na nich przygotowane są najwyższej jakości.

Gwarantujemy, że każdy z naszych Gości

znajdzie u nas coś dla siebie.

Zapraszamy serdecznie

Poznaj nasze menu
PRZYSTAWKI

Krewetki tygrysie w białym winie z masłem czosnkowym i zieloną pietruszką.

Śledzik z cebulą w aromatyzowanym oleju.

Tatar  wołowy  z  cebulą  i  piklami.

ZUPY

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem.

Rosół królewski z domowym makaronem.

Kwaśnica na wędzonce.

Polewka Vivaldiego (cztery pory roku) – zupa od pory roku i humoru kucharza zależna.

Flaczki staropolskie.

Francuska zupa cebulowa

Maślana zupa grzybowa z paseczkami warzyw i kraszonymi ziemniakami.

Żurek serowany w ciepłym żytnim chlebie.

Kwaśnica serowana w ciepłym żytnim chlebie.

SAŁATKI

Cesare – sałata rzymska lub lodowa z grillowanym kurczakiem z sosem cesare, grzankami i parmezanem.

Sałatka Szefa z fetą

Sałatka wiosenna

sałata, rukola, pomidorki koktajlowe, papryka, rzodkiewka, jajka, mozarella, prażone ziarna, sos ogrodowy

MAKARONY I DANIA JARSKIE

Makaron Cordon Blue

Tagliatelle/Penne ze szpinakiem

Spaghetti Carbonara

Pierogi ruskie.

Pierogi z kapustą i mięsem.

Szpinakowe wariacje – pierogi ze szpinakiem i białym serem.

Gołąbki z kaszą gryczaną w sosie z leśnych grzybów.

Pieczywko czosnkowe.

DANIA GŁÓWNE

Klasyczny  schabowy  z kością w panierce,  pieczony  na smalcu z  ziemniakami  i  zasmażaną  kapustą.

Placek po węgiersku podawany z surówką z czerwonych buraczków

Filet drobiowy z pomidorami i mozarellą z frytkami na bukiecie warzyw sezonowych.

Pierś drobiowa w cieście ziemniaczanym

Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów z kluskami kładzionymi.

Kaczka pieczona w sosie winno – owocowym lub w sosie z grzybów leśnych  z kluskami kładzionymi i zasmażanymi buraczkami.

Pstrąg Kłodzki z pieca na bukiecie sałat.

Rosti wieprzowe w sosie grzybowym na placku

Sandacz zapiekany ze szpinakiem, serem Dar Blue, orzechami włoskimi oraz ziemniakami opiekanymi.

Filet rybny w cieście z surówką z kiszonej kapusty i frytkami

Grillowany stek brazylijski na warzywach grillowanych z opiekanymi ziemniakami i kompozycją sosów.

Schab zapiekany z pomidorami i serem po prowansalsku z frytkami i sałatą sezonową.

Kurczak “Dong” podany na warzywach z sosem słodko – pikantnym

Wątróbka drobiowa z cebulą na plackach ziemniaczanych.

Golonka pieczona w piwie pszenicznym serwowana z kapustą zasmażaną i ziemniakami pieczonymi w rozmarynie

*najlepsza w całej Kotlinie Kłodzkiej

Żeberka duszone w miodzie i musztardzie z ogórkiem kiszonym i ziemniaczkami pieczonymi w rozmarynie.

DESERY

Tort  bezowy z polewą malinową.

Szarlotka na ciepło z lodami.

Lody z gorącymi malinami.

Deser lodowy z owocami.

Sałatka owocowa.

Sernik staropolski.

DANIA NA SPECJALNE ZAMÓWIENIE

Przygotowaliśmy również dla Państwa nasze specjały

Ozory i golonka w galarecie

Pasztety: z dzika, królika, kaczki, wieprzowiny.

Smarowidła : swojskie, z cebulą, z papryką.

Pstrągi kłodzkie wędzone przez naszego kuchmistrza.